Ga direct naar...

» Welkom

» De Huttenkamp

» Het Gastenverblijf

» De Omgeving

» Fietsen

» Tarieven

» Neem contact op

» Ons Gastenboek

» Reserveren» Interessante links
De HuttenkampAan de Zuidoost kant van de Veluwe ligt het rustige dorpje Loenen, ingebed tussen het Veluwe massief en de IJsselvallei. Ongeveer 3 kilometer buiten het dorp ligt al eeuwen de buurtschap "de Veldhuizen", een agrarisch gebied van ongeveer 130 ha. Hier is rond 1730 de boerderij "de Huttenkamp" gebouwd.

Nog steeds staat hier deze bijzondere woonboerderij, met een weids uitzicht op de omringende landerijen en aan de rand van prachtig bossen.


Een luchtfoto van De Huttenkamp
(klik op de foto voor een vergroting!);
vooraan rechts ziet u het gebouw waarin de studio zich bevindt.


Historie


"Over de hele gemeente Apeldoorn liggen stukken grond die men noemde naar hun ligging bij een van de vele hutten. De hutten stonden meestal op de onontgonnen gronden. De bewoners maakten rondom hun behuizingen op kleine schaal een begin met de ontginning van de woeste grond.
De boerderij in de Veldhuizen die men noemde naar het perceel de Huttenkamp werd in 1775 gebouwd en werd vanaf het begin tot na 1900 bewoond door het geslacht Modderkolk. Op deze plek staat nu een landhuis." (Bron: Dr. D.Otten, Veldnamen & oude boerderijen in de gemeente Apeldoorn, Uitgeverij Verloren B.V. 2003).


Heden

De tuin van de Huttenkamp


In 1970 is deze boerderij volledig in originele stijl opnieuw opgebouwd, zodat het nu een comfortabele woonvilla is met een prachtige eigen tuin van ca. 5.000 m², gelegen aan een verharde zandweg. Nog steeds vindt u hier rust, ruimte, privacy en gezonde lucht.

Op het terrein staat ook een modern stenen bijgebouw, dat als studio is ingericht. In dit aparte gebouw is een comfortabele overnachtingsmogelijkheid gecreëerd, dat op beperkte schaal als Bed & Breakfast kan worden gehuurd.